Gasztro

Már tudjuk, mi legyen a holnapi ebéd

A húsvéti hétvége után csak valami gyors és egyszerű ebédhez van kedvünk. Most elég lesz egy egyszerű spagetti is, ez is nagyon laktató és finom lesz!

A nagy húsvéti sütés-főzés után most egy kicsit lazítunk, a gyors vacsorák/ebédek közül választunk holnapra menüt, hogy aztán újult erővel térjünk vissza majd a konyhába.

gyors vacsora spagetti fekvo

Gyors spagetti sajtszósszal (Fotó: NLCafe)

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg spagetti
  • 1 száraz zsemle
  • 2 ek. vaj
  • 15 dkg cheddar sajt
  • 10 dkg camembert
  • 3 ek. reszelt parmezán
  • 4 dl főzőtejszín
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 ek. dijoni mustár
  • 1 csokor petrezselyem, aprítva

A tésztát lobogó, sós vízben főzzük fogkeményre (al dente). A zsemlét konyhai aprítóval daráljuk morzsásra vagy vágjuk nagyon apró kockákra, majd egy serpenyőben 1 evőkanál vajon pirítsuk aranysárgára, tegyük félre. Egy lábasba tegyük a maradék vajat, keverjük hozzá a sajtokat, és amikor felolvadtak, öntsük hozzá a tejszínt. Ízesítsük sóval, borssal, mustárral, majd főzzük sűrűre. Ha túl sűrűnek találjuk, a tészta vízével hígítsunk rajta, majd forgassuk össze a spagettivel. A zsemlemorzsával és aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top