Gasztro

A tökéletes vasárnapi ebéd: mozzarellás rakott krumpli

Kevés jobb dolog van a sütőből kivett, még szinte gőzölgő rakott krumplinál. Mi most egy kis krémsajttal és mozzarellával dobtuk fel, így is érdemes kipróbálni!

A hagyományos rakott krumplit is bármikor elfogadjuk, de ez a dupla sajtos talán még az eredetinél is jobb. Ha nem tudod, mit főzz ma, akkor ezt jó szívvel ajánljuk. 

rakott krumpli recept

Rakott krumpli mozzarellával (Fotó: NLCafe)

Hozzávalók:

         6 db krumpli
         6 db tojás
         10 dkg kolbász
         5 dkg vaj
         só, bors
         3 dl tejföl
         15 dkg natúr krémsajt
         15 dkg mozzarella

1. A krumplit megmossuk és héjával együtt sós vízben megfőzzük. Ezzel párhuzamosan egy másik lábasban a tojásokat is megfőzzük.

2. Felkarikázzuk a kolbászt, és kivajazunk egy közepes méretű sütőtálat / jénai edényt. A krémsajtot kikeverjük a tejföllel, sózzuk-borsozzuk, a mozzarellát kisebb darabokra tépkedjük.

3. A megfőtt krumplit és tojást meghámozzuk, és felkarikázzuk.

4. Egy réteg krumplit teszünk a sütőtál aljára, enyhén sózzuk, pár darab mozzarellát is ráteszünk, majd egy adag krémes tejföl következik. Ezt követi egy réteg tojás és kolbász, és ezt még egyszer megismételjük. A tetejére krumpli kerüljön, amit tejföllel fedünk be, és így toljuk 200 fokos sütőbe kb. 40-50 percre. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top