Gasztro

Ez az epres édesség lesz a hétvége kedvence!

Egyszerűen nem lehet betelni az eperrel. Legszívesebben mindennap készítenénk valami epres édességet. Ma erre esett a választásunk, és ha jót akartok, ti is elkészítitek.

A tejberizs és az epres túrótorta szerelemgyereke: a tökéletes epres édesség

epres edesseg recept

Epres édesség (Fotó: NLCafe)

Hozzávalók: (18-20 cm átmérőjű tortához)

  • 2 dl tej
  • 4 dl habtejszín
  • 10 dkg kerek szemű rizs
  • fél citrom reszelt héja
  • 1,5 dl cukrozott sűrített tej
  • 12 dkg keksz
  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg eper

A tejet, a tejszínt és 1 teáskanál sót felforralunk. Beleöntjük a rizst, és közepes lángon néha megkeverve teljesen puhára főzzük. Lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a citrom reszelt héját és a sűrített tejet. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük 1-2 órára, végül fagylaltgépbe öntve krémesre fagyasztjuk.

Közben a kekszet mozsárban összetörjük, hozzákeverjük az olvasztott vajat és csipet sót. Egy tortagyűrűt tányérra teszünk, ebbe nyomkodjuk 3-5 mm vastagon a morzsát. Rákenjük a fagylaltot, lefedjük, a mélyhűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt hagyjuk 10 percig kiengedni, majd az eperrel díszítjük.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top