Gasztro

Itt az új kajaszörny: a csirkenugget és a fánk szerelemgyereke

Elfajzott kreáció vagy zseniális kulináris újítás?

A hipszterkultúra egyik alapvetése, hogy a járt út helyet alapból a járatlant választja, legyen szó üzleti modellekről vagy éppen kulináris kalandozásokról. Így született meg a melbourne-i Crag Carrick agyszüleménye, a „Donug” is.

A Donug – ahogy a szó is – két étel kombinációjából jött létre: egyrészt a mindenki által szeretett, morzsás panírban kisütött csirkenuggetekről van szó, másrészt pedig a millió ízben kapható fánkról. Nem kell azonban megijedni, a fánk elsősorban a megjelenését adta a különleges ételnek.

Teljes mértékben csirkéről van szó, amely annak ellenére, hogy fánk alakú, ugyanazon a procedúrán megy át, mint hagyományos formájú társai: pankomorzsába hengergetik, kirántják, és cukormáz helyett dijoni besamellel, japán mozzarellás curry- vagy csípős chiliszósszal nyakon öntik.

A post shared by Donugs (@loveadonug) on

Carrick és felesége eddig több mint húszmillió forintnyi megtakarítását fordította a Donug-üzletre, szeretnék elkezdeni a tömegtermelést. Bár a különlegességet egyelőre csak Ausztráliában lehet kapni, ha sikerrel járnak, hamarosan mi is megkóstolhatjuk.

(via Metro)

Kiemelt képünk: loveadonug/Instagram

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top