Gasztro

Egy család megcsinálta a Ponyvaregény ikonikus éttermét

Minden asztal és szék egy-egy autóból vagy motorból készült a Burden család éttermében, akik mindent feladtak, hogy megvalósíthassák álmukat.

A család feladott mindent, hogy létrehozhassa a Ponyvaregény inspirálta éttermét, ahol az összes boxot autókból készítik. Az angliai Langrickben élő, 33 éves Neil Burden mezőgazdasági gépeket gyártott korábban, de otthagyta a munkáját, hogy felépítse a V-Ate névre keresztelt éttermet feleségével, Victoriával. Még az otthonukat is eladták, és az étterem felett laknak.

„Annak idején ez nagy kockázatnak tűnt, de ma már úgy néz ki, megtérül a befektetett pénz” – mondta Neil. Az amerikai stílusú étteremben a vendégek különböző klasszikus autókból készült asztaloknál és székeknél költhetik el a vacsorájukat. A 65 főt befogadó helyen van Mini, Subaru, Cheverolet és számos Vespa is.

Neil kedvence a Barbarella nevet viselő Chevrolet Apache teherautó, amelyet bárrá alakítottak át,és úgy mosolyog, mintha a Verdák című animációs filmből lépett volna elő.

A vendégek mindig megjegyzik, hogy a hely nagyon hasonlít Jack Rabbit Slims étterméhez, ahol John Travolta és Uma Thurman lejtik híres táncukat Quentin Tarantino 1994-es kultikus klasszikusában. „Olyan sokszor láttam a filmet, és mindannyiunk számára igazi inspirációt jelentett. Szeretjük az amerikai dolgokat, és elégedettek vagyunk, ha a filmbeli étteremmel hasonlítanak össze bennünket, mert pont ez volt a célunk” – mondta Neil.

Burdenék nem tudnak leállni, nemcsak egy éttermet csináltak, hanem egy lakókocsit is átalakítottak ugyanebben a stílusban, amelyet a kert végébe támasztottak le, hogy legyen kiülős része is az étteremnek.

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top