Gasztro

A soványak ingyen ehetnek ebben az étteremben

Furcsa marketing…

Úgy tűnik, nem csak a nagymamák törekszenek arra, hogy a túl csontosnak ítélt unokákat valamilyen módon felhizlalják. A Mr. Zhao La Chufang étterem Kelet-Kínában különböző típusú ingyenételekkel jutalmazza az egyre szűkülő rácsokon keresztüljutó vásárlókat – a többieknek pedig csípős megjegyzések járnak.

A legkisebb rács mintegy 15 cm széles, aki ezen keresztüljut, ingyenételt és mellé sört kap. Az eggyel szélesebb változat már 18 cm, ami öt (!) ingyensört jelent – ez talán egy kicsit jobban is hangzik, mint a fődíj. A következő szint már 25 cm, és egy darab ingyensört ér. Ezután már jóval könnyebb megugrani az akadályt, a 30 cm-s rácson szinte mindenki átfér, ezért is van ráírva, hogy „átlagos testalkatod van, ne is kívánj többet”. A legszélesebb rács már ennyi bókot sem kínál: „Biztos, hogy sört kellene innod?” – szól fölötte az írás.

Az ötlet egyébként egy furcsa véletlennek köszönhetően jött létre: a pollen miatt félig nyitva kellett hagyniuk az ajtót, így a vendégek kénytelenek voltak átpasszírozni rajta magukat. Az étterem tulajdonosa, Zhao Lang elmondta, hogy nem a teltebb embereket akarja megszégyeníteni, csak szeretné, ha a vendégek tudatosabban táplálkoznának.

(via Foodbeast)

Kiemelt képünk: Weird Wild World/Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top