Gasztro

Ha csak egy tortát sütsz a sárgabarackszezonban, ez legyen az!

Nemcsak mennyei ez a mandulaliszt-alapú sárgabaracktorta, hanem még gluténmentes is.

A sárgabarackos édességek szó szerint bearanyozzák a nyarat. Ez az olasz ihletésű torta ráadásul a gluténérzékenyeket is megörvendezteti: mivel mandulalisztből készül, természetesen gluténmentes. Használhatunk hozzá friss, de konzervsárgabarackot is, mindenhogy isteni lesz. Íme:

Ha csak egy tortát sütsz a sárgabarackszezonban, ez legyen az!

Hozzávalók (8 személyre):

  • fél csésze kristálycukor
  • 100 g puha vaj
  • 2 tojás
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 5 darab friss vagy konzervsárgabarack
  • 2 csésze mandulaliszt
  • 2 tk. sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • tejszínhab

Elkészítés:

  1. 170 fokra melegítsük elő a sütőt, és készítsünk elő egy 20 centis, sütőpapírral kibélelt tortaformát.
  2. Két evőkanálnyi cukrot szórjunk egy lapos tányérra, és mártsuk bele a félbevágott sárgabarackokat. Ezután egy forró serpenyőben karamellizáljuk őket, amíg aranybarnák nem lesznek. Öntsünk 3 evőkanálnyi hideg vizet a serpenyőbe, rázzuk össze, majd a barackokat helyezzük a tortaforma aljába, a cukros oldalukkal lefelé.
  3. A maradék cukrot és a vajat robotgéppel verjük habosra, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is: a lisztet, a tojást, a sütőport, a vaníliát és a citromhéjat. Keverjük addig, amíg egészen krémes nem lesz, majd öntsük a tésztát a gyümölcsre, és egy spatulával igazítsuk el.
  4. 45 percig süssük, majd tálaljuk melegen, tejszínhab kíséretében.

purewow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top