Gasztro

Nagyon megdrágulhat a sör

Több fontos összetevőből jelentős a hiány Európában, drágábban készítik a sört a gyártók, amit a fogyasztók is meg fognak érezni.

Egyre nagyobb a hiány a sör legfontosabb összetevőiből, ezért a sörgyártók csak drágábban tudják az italt elkészíteni. Ez pedig az árakon is megérezhetjük – írja a Hvg.hu a Financial Times nyomán.

Egyre nehezebb szén-dioxidot beszerezni a gyártáshoz, és az árpamalátából is kifogyhatnak az európai sörgyárak.

Az árpamaláta május közepe óta kétharmadával drágult. Az áremelkedés oka, hogy Németország, Franciaország, a Baltikum és Skandinávia adja a kontinens árpamalátájának nagy részét, de idén eddig nagyon rossz volt a termés.

Jó hír viszont, hogy komlóból jó termés várható ebben az évben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top