Gasztro

Sörrel segítene a rákbetegeken egy cseh sörgyár

A speciális, alkoholmentes sört kifejezetten mellrákkal küzdő nőknek fejlesztették ki, és állítólag számos jótékony hatással bír.

A kemoterápiának számtalan mellékhatása létezik. Az egyik leggyakoribb és legfrusztrálóbb a diszgeúzia, azaz az ízvesztés, mikor az ételek és az italok íze szinte mindig fémesnek hat a kemó hatására. Egy prágai ráktanácsadó cég új megoldást talált ki a problémára, méghozzá egy sör formájában.

rákbeteg cseh sör

Fotó: Mamma Beer / vimeo

A Mamma Beer névre keresztelt italt kifejezetten mellrákkal küzdő nőknek fejlesztette ki a Zatec sörgyár. Az alkoholmentes sört úgy alkották meg, hogy a kemoterápia alatt is kellemes ízélményt váltson ki, valamint felturbózták vitaminokkal és ásványi anyagokkal is.

Fotó: Mamma Beer

Emellett a Mamma Beer az étvágyat is javítja, és az emésztésre is jó hatással van. Mivel a kemoterápia miatt minden íz kesernyésebbnek hat, ez az ital jóval édesebb, mint a többi sör, hála a benne lévő almalének. A Mamma Beer egyelőre csak néhány kórház onkológiai osztályán és gyógyszertárában elérhető, de szeretnék, ha a jövőben egész Csehországban forgalmazható lenne.

odditycentral

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top