Gasztro

Málnás sajttorta muffin, a legfinomabb választás

A muffin mindig jó választás, ha gyorsan szeretnénk valami finomságot varázsolni az asztalra. Ha pedig véletlenül maradna belőle, azt elmajszolhatjuk másnap reggelire vagy tízóraira. Most egy igazán finom sajttortás muffint mutatunk, amit bármilyen gyümölccsel megvariálhatunk ízlésünk szerint.

Az amerikaiak ráadásul szuperül értenek ahhoz, hogyan kell a különböző műfajokat összekombinálni és mindezt csúcsra járatni. A sajttorta muffin is egy sikeres kombináció, akárcsak a brownie-s fagyiszendvics vagy az Amerika kedvenc kekszéből készült oreós őrületes édességek, esetleg a baileys-es fahéjas csiga.

Sajttorta muffin

Ha félünk attól, hogy a muffinok beleragadnak a papírkapszlikba sütéskor, készíthetjük őket szilikon muffinforma segítségével is, amelyből könnyedén kifordulnak. Ha pedig kihűltek, máris beletehetjük a sajttortás muffinokat a kiszemelt papírkapszlikba.

Hozzávalók:

10 dkg vajas keksz
5 dkg vaj
25 dkg túró
25 dkg mascarpone
10 dkg krémsajt
1 citrom
15 dkg cukor
2 ek. liszt
málnalekvár

Málnás sajttorta muffin

Elkészítés:

  1. A túróból, a krémsajtokból, a citrom lereszelt héjából és kifacsart levéből, a cukorból és a lisztből krémet készítünk úgy, hogy a hozzávalókat simára keverjük.
  2. A mozsárban összetört kekszet kikeverjük az olvasztott vajjal, majd a muffinforma aljába nyomkodjuk, és ráhalmozzuk a krémet.
  3. Mindegyik muffin tetejére pár kiskanál lekvárt teszünk, és egy fogpiszkáló segítségével márványosan összekeverjük a krémmel.
  4. Fél óra alatt 180 fokos sütőben készre sütjük a sajttorta muffinokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top