Gasztro

Ezt a minden jóval töltött tésztabatyut te sem hagyhatod ki

Most, hogy jön az ősz, visszamerészkedhetünk a sütő mellé, és újra alkothatunk.

Főzhetünk is, persze, de ami sokkal fontosabb, hogy süthetünk! A következő, különböző ízekkel töltött tésztabatyut mindenképpen próbáld ki, akár a családnak, akár vendégváró falatoknak jó találat lehet.

Hozzávalók (8 adag)

30 g liszt

2 csomag leveles tészta

55 g krémsajt

1 evőkanál cukor

1 teáskanál vaníliakivonat

Piros bogyós töltelék

40 g málna

35 g áfonya

1 evőkanál cukor

½ evőkanál citromlé

½ teáskanál citromhéj

Csokoládés-banános töltelék

75 g Nutella

1 felszeletelt banán

Almás pite töltelék

½ zöld alma

1 evőkanál barna cukor

⅛ teáskanál fahéj

1 tojás, 1 evőkanál vízzel vagy tejjel felverve

Máz

120 g porcukor

1 evőkanál tej

¼ teáskanál vaníliakivonat

Forrás: Tasty

Enyhén lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztalapokat 23×30 centis négyszögekre, majd egyszer hosszában és kétszer keresztbe hajtsd félre az egyiket. Ezután tedd át a tésztát egy sütőlappal kibélelt tepsibe, és hajtsd ki. 8 adagnyi tölteléket kell rákenned, minden ízből 2-2-t.

Közben egy kis tálban keverd össze a krémsajtot, a cukrot és a vaníliát, amíg teljesen sima nem lesz. Utána jöhet a piros bogyós töltelék. Ehhez szintén egy kis tálban nyomkodd szét egy villával a málnát, majd add hozzá az áfonyát, a cukrot, a citromlevet és a citromhéjat, és jól keverd össze az egészet. Ha kész, tegyél ki belőle két adagot a tésztára, egyet felülre, egyet alá. Ügyelj arra, hogy még 6 adagnyi hely maradjon a tésztán. Ezután még két helyre kend rá a Nutellát, és tegyél a tetejükre felvágott banánszeleteket. A következő két helyre a krémsajtos keveréket kend rá, majd szórd meg szamócával a tetejüket. Az utolsó két részre almaszeleteket tegyél, és szórd meg őket barna cukorral és fahéjjal.

Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra. Egy kis tojássárgájába mártott ecsettel kend át a tésztát a szélein és a töltelékek közötti részeken, majd borítsd rá a félretett, másik tésztalapot, és nyomkodj finoman mintákat az ujjaiddal minden töltelék körül. A külső széleken villával készíts mintázatot. Kend meg a tészta tetejét is a tojássárgával, majd süsd 25 percig a tésztát. A máz elkészítéséhez egy közepes tálban keverd össze a porcukrot, a tejet és a vaníliát. Az elkészült batyukat hagyd 5 percig hűlni, majd díszítsd őket a mázzal.

A recept videója a Tasty oldalán tekinthető meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top