2 őszi gesztenyés recept

Bors Hanna | 2018. November 02.
A gesztenye az ősz és a tél kihagyhatatlan csemegéje. Főzve és sütve is kiváló. Szuperegyszerű, gyors, elronthatatlan, mennyei recept.

Gesztenyés süti sütés nélkül

gesztenye, suti, sutes

Hozzávalók:

Az alaphoz:

A gesztenyés réteghez:

A csokis tetejéhez:

Elkészítés:

Áfonyás-mascarponés gesztenyetorta

Hozzávalók 8-10 szelethez:

A tésztához:

• 3 tojás
• 6 dkg cukor
• 6 dkg liszt

A gesztenyés részhez:

• 25 dkg gesztenyemassza
• 3 cl rum
• 10 dkg mascarpone

A mascarponés részhez:

• 40 dkg mascarpone
• 6 dkg porcukor
• 3-4 ek. áfonyalekvár (kb. 8-10 dkg)
• áfonya a díszítéshez

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból klasszikus módon piskótát készítünk. Két egyforma méretű lapot sütünk egy tortakarikában (külön sütjük őket). Ha kihűltek a piskótalapok, az egyiket belehelyezzük a tortakarikába, és egy csík sütőpapírral kibéleljük a forma oldalát, hogy könnyebb legyen a tálalás.

A gesztenyés részhez simára keverjük a gesztenyét a rummal és a mascarponéval, majd a masszát elegyengetjük a tortakarikába helyezett piskótalapon. Elkenünk rajta egy evőkanál áfonyalekvárt, erre helyezzük a másik piskótalapot. Robotgéppel lassú fokozaton elkeverjük a mascarponét a porcukorral, majd addig habosítjuk, míg újra krémes állagot kapunk. A krémet egy kanál segítségével a piskótalapra halmozzuk, és közé csurgatjuk a megmaradt áfonyalekvárt. Összeforgatjuk a kanál fejével, hogy márványos legyen, és közben eloszlatjuk a piskótalapon. Hűtőbe tesszük néhány órára, tálaláskor pedig friss áfonyával díszítjük.

Exit mobile version