Gasztro

Próbáld ki: lasagne kicsit másképp!

Ha szereted a lasagnét, de nem ragaszkodsz a húsos változathoz, ezt a receptet ki kell próbálnod!

Nemcsak finom, hanem egyszerűen is elkészíthető ez a hús nélküli lasagne.

Hús nélküli lasagne

lasagne, recept

Hozzávalók:

  • 6 lasagnelap
  • 10 dkg fagyasztott spenót
  • 20 dkg túró
  • 3 ek. cheddar sajt
  • 10 dkg mozzarella sajt
  • 1 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 25 dkg paradicsom szósz
  • olívaolaj
  • petrezselyem

Elkészítés:

Főzzük meg félig a lasagnetésztát és hosszában vágjuk ketté a lapokat. A fokhagymát aprítsuk fel, majd keverjük össze a spenóttal, a túróval, a cheddar sajttal és a tojással, majd ízesítsük sóval, borssal. Keverjük jól össze a tölteléket, majd kenjük a lasagnetésztacsíkokra és tekerjük fel azokat. A paradicsomszósz felét kenjük egy kisebb üvegtál aljára, majd fektessük bele a tekercseket. A maradék paradicsomszósszal öntsük le tekercseket, majd a mozzarellát szórjuk rá. Süssük 20 percig 185 fokon, majd hintsük meg petrezselyemmel és olívaolajjal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top