Gasztro

Jó hír: biztonságosak a 100%-os citromlevek

A Nébih Szupermenta-programjában 13 Magyarországon kapható citromlét teszteltek. Volt köztük bio- és sűrítményből készült termék is.

Tizenhárom itthon kapható citromlé komplex vizsgálatát végezte el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Szupermenta-programja keretében – írja weboldalán a hivatal. A vizsgálat során bio- és sűrítményből készült gyümölcsleveket is teszteltek, a hivatal munkatársai laboratóriumban ellenőrizték többek között a növényvédő és tartósítószerek jelenlétét, a termékek vitamin- és citromsavtartalmát, valamint pH-értékét. A citromlevek élelmiszer-minőségi és biztonsági szempontból mind megfeleltek – igaz, nyolc esetben kisebb súlyú jelölési hibák miatt hatósági eljárást indítottak.

Fotó: Unsplash

A kedveltségi vizsgálaton ezúttal is szakértő és laikus kóstolók pontozhatták a termékeket. A citromlevek Szupermenta-rangsora a külső megjelenés, az állomány, a szín, az illat és az íz összesített értékelésével alakult ki.

A tesztelt citromlevek közül a Limmi citromlé nyerte el leginkább a kóstolók tetszését. Második lett a Sweet Valley terméke, míg harmadikként a CBA „citromízesítő”-nek nevezett 100%-os citromléje végzett.

További információkat itt találsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top