Gasztro

5 lépésben a tökéletes piknik felé

Lassan ugyan, de biztosan idén is megérkezik a várva várt tavasz. S a jó idő beköszöntével semmi sem foghat vissza bennünket attól, hogy belevessük magunkat a természetbe. Van aki kirándulni szeret, egy jól megérdemelt piknikkel egybekötve. Lássuk 5 lépésben, mi kell a tökéletes piknikhez.

A tökéletes piknik szervezést igényel, a  helyszín kiválasztásától, a ruházaton át, egészen az ételek és megfelelő fényvédelem kiválasztásáig. A legfontosabb hozzávalót, az esőmentes napsütéses időt sajnos úgysem befolyásolhatjuk.

Miért éppen piknik?

Mert végre süt a nap, mert friss langyos szél fújdogál, mert olyan jó a szabadban lenni. Mert mit szeretünk még? Enni! Akkor eljött egy finom kis piknik ideje. Mutatjuk a legfontosabb szervezni valókat, hogy mindenkinek jól teljen ez a nap.

1. Válaszd ki a helyszínt!

Hol szeretnétek piknikezni? Maradnátok közigazgatási határon belül? A fővárosban is számos lehetőség van zöld területen piknikezéshez. De ha jobban kedvelitek az árnyas helyeket, az erdei túraútvonalak mentén sok fapados piknikhez való hely van kialakítva. Ezeket is bátran támadjátok meg, figyelve arra, hogy mikor van tűzgyújtási tilalom.

Piknik: a szuper családi program

Piknik: a szuper családi program

2. Készítsetek finomságokat

A piknikkosár megtöltése külön műfaj. Ami persze nem azt jelenti, hogy ne tudná bárki elkészíteni a belevalókat. Ha odavagytok a vintage stílusért, akkor a kosár ténylegesen lehet kosár, poharakkal, evőeszközökkel és hozzá passzoló szalvétával. Ha a praktikumra hajtotok, akkor mehet bele minden a hátizsákba, gondosan elcsomagolva, műanyag poharakkal.

Ha nem bográcsos főzéshez vagy grillezős sütögetéshez készültök, akkor érdemes elálló ételeket készíteni: kevésbé romlandó felvágottakkal szendvics, szárazabb kekszek vagy jól csomagolható gyümölcsök.

3. Védelem

Még ha csak épp előbújtak az idei év első napsugarai, akkor is fontos, hogy gondoskodjunk megfelelő fényvédelemről. Legfőképpen a gyerekek érzékeny bőrére kell nagy figyelmet fordítanunk. Vegyük elő az UV-szűrős napszemüvegeket (végre!), persze a naptej még nem kell, hogy 50 faktoros legyen.
A másik lényeges védelmi kérdés a kullancsok elleni megfelelő védőoltás, és krémek használata.

4. Csak kényelmesen!

A piknikben az is jó, hogy akár plédre, akár csak úgy a fűre leheveredünk és élvezzük a természetet. Anélkül, hogy szorítana a nadrág, vagy aggódnánk, hogy az új felsőnk füves vagy koszos lesz. Szóval csak lazán és kényelmesen! Ez most nem a divatról szól.

5. Mobilok kikapcsolva!

Ha már a GPS-re sincs szükségetek, mert megérkeztetek a célhoz, megvoltak a kötelező szelfik és posztok, bátran kapcsoljátok ki, vagy legalább tegyétek el az okostelefonokat, és foglalkozzatok magatokkal, egymással és a léleknyugtató természettel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top