Gasztro

Ez most tényleg egészséges és finom is: csokis kivismoothie

Persze mindenről azt próbálják meg elhitetni velünk, hogy ami egészséges, hogy az finom is. De ez a kivis smoothie most tényleg ilyen. Gyümölcsös, hozzáadott cukor nélkül készül, vitaminokban, rostokban és ásványi anyagokban gazdag és őrülten finom.

Ha kell valami igazán finom löket reggelre, hogy beinduljon a nap, akkor ez lesz a jó választás: energetizáló, tápláló, és teljesen feltölt lendülettel – a kivi és a csoki gondoskodik minderről.

A jelszó: kivi

A kivi egy igazi C-vitamin-bomba és magas az antioxidánstartalma is, ráadásul bőven tartalmaz kalciumot, nátriumot, magnéziumot, káliumot és foszfort is. K-, E- és B9-vitaminokban is bővelkedik. Két darab kivi elegendő, hogy a napi C-vitamin-adag 150%-át bevigyük a szervezetünkbe. Ez jóval felülmúlja a narancs C-vitamin-tartalmát.

Ízvarázs

A kivis smoothie íze nagyban függ attól, hogy milyen kivit sikerül vásárolnunk. Ha még kemény és éretlen a kivi, amit az italunkba beledarálunk, akkor az összízhatás is savanyú vagy savanykás lesz. Míg ha érettebb, puhább kivit találunk a hűtőben, sokkal édesebb smoothie-t szürcsölgethetünk.

Csokoládés kivi-smoothie

Hozzávalók:

  • 4 db érett kivi
  • 1 pohár tej
  • 2 dl sovány natúr joghurt
  • méz
  • jég
  • pár kocka csokoládé

Elkészítés:

  1. A kivit meghámozzuk, megmossuk és felkockázzuk.
  2. A turmixgépbe tesszük, hozzáadunk mézet ízlés szerint. Majd jöhet a jég, a joghurt és a tej is.
  3. Összeturmixoljuk.
  4. A tetejére reszeljük a csokoládét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top