Gasztro

Két kedvenc egy tányéron: bodzavirág palacsintás bundában

Ha május, akkor bodza, ami nemcsak szörpnek finom, hanem palacsintatésztában sütve kiváló desszert is.

Bodzavirág palacsintatésztában

  • 10 bodzavirág
  • 10 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • csipet só

Elkészítés:

A bodzavirágot folyó víz alatt öblítsd le, majd csepegtesd le. A szárrészt ne vágd le teljesen. A tojásokat üsd egy tálba, keverd össze a tejjel, a vaníliás cukorral, a cukorral, a sóval és a reszelt citromhéjjal. Adj hozzá annyi lisztet, hogy az állaga olyan legyen, mint a szokásos palacsintatésztáé. Dolgozd a masszát csomómentesre.

Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és rakd bele a tésztába mártott bodzavirágokat. Süsd szép pirosra egy-két perc alatt. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. Fahéjas porcukorral megszórva kínáld.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top