Gasztro

Nagyot változik az IKEA-húsgolyó

Az IKEA újabb lépéseket tesz a fenntarthatóbb élet felé.

A svéd lakberendezési vállalat új tervezői együttműködéseinek és hulladékból készült innovatív kollekcióinak célja, hogy pozitív hatást gyakoroljon az emberekre és a környezetre, így már a jövő évtől elérhető lesz egy új, a Földközi-tengerből kinyert műanyaghulladékból készült kollekció és a növényi alapú, alternatív húsgolyó.

ikea húsgolyó

Az IKEA jelenleg is árusít zöldséggolyót, jövő évtől jöhet az új típus (Fotó: Getty Images)

„Minden eddiginél többen vállalják fel, hogy fenntarthatóbb módon éljenek, ezért az IKEA ismertségét használva szeretne az emberek többségének inspirációt nyújtani, és megfizethetővé, vonzóvá tenni a fenntarthatóbb életet. Ezért kutatjuk az újabb és újabb izgalmas, innovatív megoldásokat” – mondta Torbjörn Lööf, az Inter IKEA Group elnök-vezérigazgatója.

Az új, alternatív húsgolyó teljes mértékben növényi eredetű lesz, alapanyaga a krumpli és a sárgaborsó, ízében és textúrájában azonban teljesen megegyezik a hagyományos húsgolyóéval. A terméket egyelőre tesztelik, a magyar bevezetésről később dönt az IKEA.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top