Gasztro

Készíts hűsítő fetás görögdinnye-salátát!

Ha nyár, akkor meleg, ha meleg, akkor hűsítő görögdinnye. Sokan nem is gondolnák, de a behűtött görögdinnye tökéletesen megállja a helyét egy olyan, alapvetően sós közegben is, mint ez a fetás, lila hagymás saláta, amit ehetünk magában is, vagy grillhúsok mellé.

Dübörög a grillszezon, veszettül szervezzük a hétvégi kerti partikat barátokkal, rokonokkal, szomszédokkal. A hús a lényeg, mindenki arra koncentrál. Be legyen pácolva, megfelelően legyen átsütve, legyen csirkeszárny meg tarja meg marhasteak is. De mi lesz a körettel? Majd valaki összedobja? Ezúttal hozzuk ki a kulisszák mögül a mostohasorban tartott zöldköretet, és készítsünk színes, üdítő, friss salátát!

Fetás görögdinnye-saláta

Hozzávalók:

  • 1 közepes méretű görögdinnye
  • 2 fej lila hagyma
  • 30 dkg feta sajt
  • 5-5 db sárga és piros koktélparadicsom
  • jégsaláta
  • mentalevél
  • olívaolaj
  • citrom
  • só, bors

Elkészítés:

  1. A görögdinnye húsát felkockázzuk, kimagozzuk. A paradicsomokat megmossuk és felezzük. A lila hagymát pedig félbevágjuk, és vékonyan felszeleteljük.
  2. A jégsalátát kisebb darabokra vágjuk. A zöldségeket meglocsoljuk olívaolajjal, nagyon enyhén sózzuk, borsozzuk, és óvatosan összekeverjük a görögdinnyekockákkal.
  3. A tetejére fetasajtot morzsolunk, citromlevet csepegtetünk, és mentalevéllel ízesítjük

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top