Gasztro

Nem vihette ki a vizet az étteremből, hiába fizette ki

Az étterem elnézést kért, és a közeli játszótérre hivatkozott.

Az újlipótvárosi Vakvarjú étteremből szeretett volna kivinni egy üveg kifizetett ásványvizet az egyik vendég, de a pincér megtiltotta neki. Az esetről a Tékozló homár blog számolt be az érintett vendég levele nyomán.

Levente, miután rendezte a számlát, és rendes borravalót is adott, magával vitte volna a 0,75 literes ásványvizet, ami majdnem tele volt. A pincér viszont rászólt, hogy az üveg visszaváltós, ezért nem viheti magával. Még úgy is hajthatatlan maradt, hogy a vendég kifizette volna a betétdíjat.

Az étterem az eset után elnézést kért a vendégtől, mert a pincér valóban túlreagálta a helyzetet, és nem a megfelelő hangnemben beszélt.

Ám azt is hozzátették, hogy korábban többen magukkal vitték a megmaradt italokat, és a gyerekükkel a közeli játszótérre mentek. A játszótéren viszont előfordult, hogy az üveg vagy a pohár összetört, és le kellett zárni a balesetveszélyessé vált játszóteret. Az étterem ezért szokta megkérni a vendégeket, hogy ne vigyék ki az üvegeket.

(Kiemelt képünk illusztráció.)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top