Gasztro

Dubaj nekiment az Instagramon hirdető éttermeknek

Törvényileg tiltották meg, hogy virággal díszítsék a fogásaikat.

Az Egyesült Arab Emírségek legnagyobb városa, Dubaj törvényben tiltotta meg, hogy a városban üzemelő éttermek virágokkal, virágszirmokkal vagy más növényi alkatrészekkel díszítsék a náluk felszolgált ételeket és italokat – írja a The National cikke alapján az Index.

étel, virág, virágdísz

Fotó: Unsplash

Az ételek felvirágozása az utóbbi időben nagyon népszerű lett – nem kis mértékben azért, mert a szirmokkal díszített fogásokról készült képek nagyon népszerűek az Instagramon.

A Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Bizottság javaslatára életbe lépett törvény értelmében a jövőben a dubaji éttermeket valamennyi olyan vágott virág után megbírságolhatják, amelyek dekoratív céllal kerültek a felszolgált fogásokra.

Azt egyelőre nem tudni, pontosan milyen büntetésekre számíthatnak a vendéglátóhelyek, ahogy azt sem, miért lépett életbe a tiltás.

Korábban egy brit élelmiszer-higiéniai társaság, a HSF Training arra figyelmeztetett, hogy az ételekkel érintkező virágok – még ha fogyasztásra alkalmasak is – veszélyesek lehetnek, mivel a rajtuk lévő szennyeződések miatt súlyos megbetegedéseket okozhatnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top