Gasztro

Jön a hús, amiért nem kell ölni

Egy izraeli cég már nekiállt megcsinálni a húst, amiért nem kell ölni.

Sejtszaporítással, laboratóriumi körülmények között állítana elő húst egy izraeli cég – írja a híradó.hu. Céljuk, hogy a klímának, az állatoknak és az egészségnek is jó húst gyártsanak.

„Az alapvető ötlet az volt, hogy sejteket vonnak ki egy szarvasmarhából anélkül, hogy az állatot levágnák” – mondta Neta Lavon kutatási és fejlesztési vezető az M1 Világ című műsorában.

Az így kapott kis mennyiségű sejt a további sejtszaporítás alapja lett, és ezekből alkotják meg azokat a különböző sejttípusokat, melyek az izomszeletet alkotják. Így alakul ki maga a steak, amit megeszünk – tette hozzá.

A laboratóriumban az izomsejteken kívül kötőszöveti, zsír- és véredénysejteket állítanak elő, majd ezeket egy megadott összetétel szerint kombinálják, végül pedig 3D technológiával alkotnak belőlük az eredetihez formájában, ízében és textúrájában is hasonló steakszeletet – olvasható a híradó.hu-n.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top