Gasztro

Mediterrán répasaláta fetasajttal

Friss, könnyed és egészséges saláta, ami akár nyárias köretnek is tökéletes lehet!

Gyerekkorunkban próbálták lenyomni a torkunkon, most pedig már nagyra értékeljük a finom formában érkező vitamint! Ez a könnyed mediterrán saláta friss, szupergyorsan elkészül, és tele van A-vitaminnal – mindenképpen érdemes kipróbálni!

Friss mediterrán répasaláta fetasajttal 

Hozzávalók:

  • 300 g sárgarépa meghámozva és durván reszelve
  • 4 ek. olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1/2 tk. köménymag
  • 1/2 tk. füstölt édes paprika
  • 3/4 tk. harissa (csípős paszta)
  • 1/2 tk. cukor
  • 3 ek. citromlé
  • 2 ek. petrezselyemlevél
  • 2 ek. friss mentalevél durvára vágva
  • 100 g feta apróra morzsolva

Elkészítés:

1. Egy kisebb serpenyőben hevítsünk olívaolajat, süssük meg rajta a fokhagymát, majd szórjuk bele a köménymagot, a paprikát, keverjük bele a cukrot és a harissát. Vegyük le a tűzről a serpenyőt, adjunk hozzá citromlevet és egy csipet sót. 

2. Keverjük bele a répát, adjuk hozzá a friss fűszereket! Szórjuk meg a morzsolt fetasajttal!

SmittenKitchen

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top