Édesburgonyás-csicseriborsós hamburger

nlc | 2019. Augusztus 18.
A grillszezon nem csak a húsimádóknak szól – készíthetünk jóízű vegetáriánus ételeket is, de még a slágernek számító hamburgereket is áthangolhatjuk vega ízekre!

A nyári grillpartik állandó slágere a hamburger, de nem mindenki szeretne mindig hatalmas, szaftos húsokat enni – még akkor sem, ha egyébként nem vega. Épp ezért érdemes lehet kipróbálni húsmentes hamburgereket is, például ezt a verziót, amiben a pogácsa édesburgonyából és csicseriborsóból készül!

Hozzávalók:

A pogácsához:

A joghurtos szószhoz:

Az összeállításhoz:

Elkészítés:

1. Készítsük el a joghurtos szószt: keverjük össze a hozzávalókat, és hagyjuk állni a szószt – esetleg be is hűthetjük kicsit, ha gondoljuk.

2. A pogácsához először reszeljük le az édesburgonyát nagyobb lyukú reszelőn, majd adjuk hozzá a tojást, a lisztet, a csicseriborsót és a fűszereket, és alaposan gyúrjuk össze a kezünkkel. Néhány csicseriborsót összenyomhatunk a kezünkkel, de nyugodtan hagyhatunk benne darabokat is. Sót és borsot csak követlenül a sütés előtt keverjünk bele!

3. Egy serpenyőben (vagy akár a grillen) hevítsünk olívaolajat, és süssük ki benne a kezünkkel formázott pogácsákat

4. Állítsuk össze a burgereket, locsoljuk meg a joghurtos mártással-

TheSugarHit

Exit mobile version