Gasztro

Elege lett a húsból, vegetáriánus lett a kutya

Volt egy szörnyű élménye, és utána inkább áttért a zöldségekre.

A legtöbb kutya imádja a húst, nem volt ez másképp Pluto, a golden retriever esetében sem. Egyszer aztán váratlan dolog történt.

Pluto egy kerti grillezés után elkezdett enni az alumínium tálcákból, bizonyára azért, mert a tálcákra jóízű húsdarabok ragadtak. Csak sajnos a hús mellett fóliadarabokat is lenyelt.

Pár nappal később a kutya rosszul lett, fájt a hasa, gazdái pedig rohantak az állatorvoshoz. Gyógyszereket kapott, hogy könnyebben kikerüljön a szervezetből az alufólia, de nem lett jobban.

Két nappal később elzáródtak a belei, de az állatorvos másvalamit is észrevett: egy rákos daganatot az egyik heréjén. Pár nappal később a mindkét heréjét eltávolították, és közben megszabadult a fóliadaraboktól is.

A trauma után nagy változás történt a kutya életében: soha többé nem kívánta a húst, és azóta inkább a zöldségekért rajong. Teljesen vegetáriánus étrendre váltott, a zöldségek mellett rizst is adnak neki.

Gazdája szerint Pluto ugyanolyan energikus és vidám, mint korábban volt, és egészségesebb, mint valaha.

(Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top