Gasztro

Ezek ma a legjobb magyar tejfölök!

Neked melyik a kedvenced?

„Első ízben ítélték oda a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyet, melyet hét tejfölgyártó és -forgalmazó cég 12 terméke kapott meg. A minősítés csodaszarvassal illusztrált arany fokozatát a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron Budapesten” – adta hírül a Sokszínű Vidék.

MTI / Fotó: Mohai Balázs

A KMÉ arany fokozatú védjegyhasználatára azokkal a termékkel lehet pályázni, amelyek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) által szervezett termékmustrákon a legjobb termékek között szerepelnek. 

A döntést csaknem száz termék labor- és érzékszervi vizsgálata előzte meg. Az élelmiszerbiztonság, a minőség, az ízvilág és az igényes csomagolás egyaránt kiemelkedő az arany fokozatú védjeggyel ellátott termékeknél .

A Nébih által koordinált, mindenre kiterjedő, komplex termékmustra alapján odaítélt Kiváló Minőségű Élelmiszer arany fokozatú védjegy elismérést kapták:

  • Lactalis Group Kuntej Zrt. Kuntej 20 százalékos zsírtartalmú 300 és 800 grammos terméke,
  • Metro Kereskedelmi Kft. 12 százalékos zsírtartalmú, 850 grammos kiszerelésű Aro tejföle,
  • Nádudvari Élelmiszer Kft. 25 százalékos zsírtartalmú, 270 grammos Nádudvari tejföle,
  • Naszálytej Zrt. 12 százalékos zsírtartalmú, 150 és 330 gramm kiszerelésű Fittej tejföle, és a 20 százalékos zsírtartalmú, 315 grammos Tallér élőflórás tejföle,
  • Reál Hungária Élelmiszer Kft. 20 százalékos zsírtartalmú, 330 grammos kiszerelésű Reál tejföle,
    Sole-Mizo Zrt. 20 százalékos zsírtartalmú, 150 és 330 grammos Farmer tejföle,
  • Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt. Pilos 12 százalékos zsírtartalmú, 450 grammos és Pilos 20 százalékos zsírtartalmú, 800 grammos terméke.   

A védjegy nyertesei három éven át jogosultak annak használatára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top