Gasztro

145 ezerre húzták le a turistákat két spagettiért és két pohár vízért

Nem a két japán turista volt a lehúzós étterem első áldozata.

429,80 eurót, vagyis mintegy 145 ezer forintot számláztak két japán turistának egy római étteremben két tál halas spagettiért és két pohár vízért. 

A pár a Twitterre és a TripAdvisorra is feltöltötte az Antico Caffè di Martéban kapott horrorisztikus számlát. Ezek után még jó néhányan jelezték, hogy hasonlóképp lehúzták őket az olasz főváros központjában lévő vendéglátóhelyen.

túlszámlázás róma

(Twitter@harukon_et)

Egy vietnámi nő például arról számolt be, hogy a pincérnő javaslatára tenger gyümölcsei tálat rendeltek, melyből 100 gramm 6,5 euróba került. Azt hitték, ez számít egy adagnak, de végül majdnem két kilónyit szolgáltak fel nekik az ételből és 315 eurót (105 ezer forintot) számláztak a fogásért.

Egy másik pár két pizzát, két pohár vizet és kávét rendelt, mindezért 350 eurót (115 ezer forintot) fizettek, úgy, hogy az étterem 88 eurós (30 ezer forintos) szervizdíjat számolt fel.

A vendéglátóhely a felzúdulás nyomán közleményt adott ki, miszerint az étlapjuk teljesen tiszta. A japán turisták étele pedig azért került ennyibe, mert halat is rendeltek a spagettihez, amit a vendég választása szerint, frissen készítenek és súly alapján számláznak.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top