Gasztro

Betegek lettek a gyerekek a tápszerkészítő géptől

Hetekig hánytak az ikerfiai, mert undorító trutymó alakult ki a gép belsejében.

Aggasztó posztot tett közzé a Facebookon egy walesi édesanya, miután az ikerfiai heteken keresztül hánytak, előfordult, hogy naponta többször is.

Bethany Phillips elvitte őket az orvoshoz, aki nem igazán tudta, mi lehet a bajuk, csak annyit mondott, biztos benyeltek valami vírust, majd elmúlik.

Egyik nap aztán az egyik fiú, Harry sugárban hányt, közvetlenül azután, hogy megitta a tápszerét. Nem sokkal ezután a másik gyerek, Jacob háromszor hányt. Az anyában ekkor kezdett összeállni a kép.

Levette a Tommee Tippee Perfect Prep nevű tápszerkészítő gép hátulját, és rosszul lett a látványtól: az átlátszó csövek tele voltak valami fekete, penészes trutymóval. „Nem csoda, hogy hánytak a gyerekek, miután megkapták a tápszert!”

A nő állítja, hogy a gyerekek születése óta használta a gépet, amit egy családtagtól kapott. Az előző tulajdonos mindig a gyári szűrőket tette bele, és nagyon precízen, nagyjából havonta tisztította, amikor erre figyelmeztette a gép. Ugyanígy tartotta karban a gépet a posztoló nő is.

Az anya arra figyelmeztet mindenkit, ha ilyen tápszerkészítő gépet használnak, vegyék le a burkolatot, és nézzék meg belül a csöveket, nincs-e bennük veszélyes lerakódás. A bejegyzéshez hozzászólók között több olyan is volt, aki hasonlókról számolt be ugyanezzel a géppel, hiába tisztították a használati utasítás szerint.

A Tommee Tipee egyelőre annyit közölt, hogy sajnálják, és kivizsgálják az esetet, ám jelenleg nem lehet megmondani, pontosan mi okozta a problémát.

(Daily Mail)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top