Gasztro

Kirúgták az éttermi dolgozót, mert megmutatta, hogyan készítik a tésztát

A cég elismerte, hogy tényleg így zajlik náluk a tészta elkészítése, az emberek pedig megdöbbentek az eljáráson.

Kirúgta az egyik dolgozóját az amerikai Panera Bread kávézó–pékség-lánc, mert az alkalmazott videót készített arról, hogy készítik el a tésztát.

A TikTok nevű videómegosztóra kikerült felvételen az látszik, ahogy az amerikaik sajtos tésztáját, a mac&cheese-t készítik.

Az adagonként lefagyasztott tésztát zacskóstól forró vízbe teszik, majd amikor megmelegszik, kiveszik, és tálalják.

A videó több felhasználónál kiverte a biztosítékot, mert nem gondolták, hogy így készítik az ételt a kávézóláncnál. Mások viszont nem értik a meglepődést, hiszen ki gondolta azt, hogy „ott áll a séf a konyhában, hogy személyesen nekik készítse el a mac&cheese-üket”.

Az egész történetben az a legfurcsább, hogy a cég elismerte, tényleg így készül náluk a tészta. Vagyis az alkalmazott csak megmutatta az eljárást.

A Panera Bread arra hivatkozott, hogy a fagyasztással el tudják kerülni a tartósítószerek használatát. A lezacskózott ételek lassú főzését (a szuvidálást) pedig a legjobb éttermek is használják.

A cég egyelőre nem erősítette meg a dolgozó kirúgását.

(24.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top