Gasztro

Hideg vagy meleg vízben kell elkezdeni főzni a tésztát? Felrobbant az internet a kérdéstől

Váratlanul nagy vita alakult ki egy egyszerű tweet körül, az egyik legismertebb amerikai gasztroszakember is beszállt.

A drive45 nevű Twitter-felhasználó ugyanis annyit írt ki az oldalára, hogy „a barátnőm most dobott bele egy adag nyers tésztát egy fazék hideg vízbe, majd utána kezdte el melegíteni a tűzhelyen. Amikor megkérdeztem, miért nem forralja fel előtte a vizet, csak annyit mondott: a férfiak tényleg egyformák”

Ebből a rövidke üzenetből aztán akkora vita kerekedett, hogy több mint negyedmillió ember lájkolta drive45 eredeti posztját, míg csaknem 28 ezren be is szálltak az eszmecserébe.

 

Szép számmal akadtak olyanok, akik a férfival értettek egyet, vagyis, hogy a tésztafőzés egyetlen megfelelő módja: a lobogó forró vízbe dobni a nyers tésztát.

A gasztroszakértők sem tudtak megegyezni, hogy akkor most hideg vagy forró vízben kell főzni a tésztát (Fotó: iStockphoto)

Mások már nem voltak ennyire egyetértőek, megérkezett a „hidegvizes lobbi” is, ők a twitterező férfi barátnőjének adtak igazat. Ezen az oldalon szállt be a vitába Alton Brown is, akit az Egyesült Államokban leginkább a Good Eats című sorozatáról ismernek, de emellett ő az Iron Chef America és a Cutthroat Kitchen gasztro-tehetségkutatók műsorvezetője is, emellett több bestsellert írt már különféle gasztronómiai témákban. Mondhatjuk tehát, hogy hiteles szakértőnek számít.

Egy ghost malone nevű felhasználó ugyanis megkérdezte Brownt, hogy aktív-e még Twitteren, ugyanis volna itt egy vita, amelyben igazságot kellene tenni. A szakember így reagált:

hogyhogy aktív? ITT VAGYOK! És igen, a férfi barátnőjének mindkét kérdésben teljesen igaza van.

Ezután magyarázatként megosztotta egy blogbejegyzését, amely éppen a hideg vízzel történő tésztafőzésről szól.

A szintén gasztroműsorok házigazdájaként ismert Frankie Celenza azonban ezzel nem értett egyet, mivel szerinte a tűzhelyen múlik, hogy mennyi idő alatt forralja fel a vizet, ez pedig befolyásolja a tészta minőségét.

Ezek után már komolyan nem tudjuk, kinek van igaza. Neked mi a tuti módszered tésztafőzéshez?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top