Gasztro

Pandára festették a kutyákat, megkapták érte a magukét

Egy kínai kávézóban pandára festett kutyákkal várták a vendégeket. Rossz ötlet volt.

A múlt hónapban nyílt meg a kínai Csengtuban a Cute Pet Games nevű kávézó, melynek tulajdonosa úgy gondolta, cuki lesz, ha a vendégeket hat, pandamintásra festett csau-csauval várják. Mi több, felvették a hely szolgáltatásai közé az állatfestést: 1500 jüan, vagyis nagyjából 60 ezer forint ellenében bárki befestetheti náluk a kutyáját vagy más házi kedvencét ugyanilyenre.

Az átfestett ebekről készült videó bejárta a kínai közösségi oldalakat, és hatalmas felháborodást váltott ki. Sokan felhívták a figyelmet arra, hogy a festés károsíthatja az állatok bőrét.

panda kutya kávézó kína

(STR / AFP / China OUT)

„Inkább a kutyák tulajdonosát kellene fekete-fehérre festeni” – jegyezte meg egy kommentelő.

„A kutyák, azok kutyák. Élőlények, és a festés nem teszi őket pandává” – így egy másik hozzászólás.

Akadtak ugyanakkor olyanok is, akik megvédték a kávézót, mondván: a tulajdonosnak joga van eldönteni, hogy nézzenek ki az állatai, és a pandakutyák amúgy is aranyosak.

A kávézó tulajdonosa a felzúdulás hatására közölte: Csengtu a pandák otthona, ők pedig csupán szerették volna megkülönböztetni magukat a többi állatos kávézótól, ám mostantól felhagynak a kutyák átfestésével.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top