Gasztro

Mutatjuk, hogy a legegyszerűbb szétbontani egy mangót

Kést elő a fiókból, és folyhat a lé.

Oké, nem minden sarkon kapni Budapesten mangót, az éghajlatunknak köszönhetően pedig „szedd magad” mangóültetvényekkel sincs tele Zala megye (ott a kivi dívik), de ettől még a szupermarketek polcairól egy mozdulattal levehető az egyik legfinomabb déli gyümölcs – csak arra érdemes odafigyelni, hogy puha legyen, és a színe pirosas, a zöld mangó ugyanis éretlen, és a büdös életben nem érik puhára a kamrában.
A mangót sokan megpucolják, és levagdossák a gyümölcsöt a magház körül, de köszönhetően a Daily Mail szemfüles Twitter-figyelőjének, már mutatjuk is, hogy miként lehet a legkönnyedebben szétkapni egy mangót.

A videó szerint egy laza keresztvágás és egy csavarás elég, aztán kanállal együk ki a gyümölcshúst. Ugyanez a módszer egyébként működik az avokádónál is, csak ott hosszanti vágást kell ejteni. 

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top