Gasztro
Szponzorált tartalom

Szedertől somig tartó ízorgia az Anyukám Mondtában

A Bestillo Pálinkaház nemrégiben pálinkavacsorára várta ínyencségekre fogékony gourmet közönségét az encsi Anyukám Mondta étteremben. A minőség tekintetében kompromisszumokat nem ismerő páros ismét nagyot alkotott.

Czakó Mónika és Czakó Gábor, valamint a Dudás-fivérek kapcsolata évtizedekkel korábbra nyúlik vissza. Mind a Bestillo, mind az Anyukám Mondta a térség nagyköveteiként hirdetik: Abaúj az a hely, ahová érdemes felkerekedni, végigjárni, végigkóstolni minden szépségét, finomságát. Hisznek a környezetükben, és tesznek is a térség felvirágoztatásáért. Helyi termelőktől vásárolják az alapanyagokat, van olyan beszállító, aki csak azért és olyan mennyiségben termeli például a málnát, hogy kiszolgálja a pálinkafőzde és az étterem igényeit.

Az őszköszöntő pálinkavacsorán a térség értékeit bemutatva, együtt, egymásra építkezve vezették végig a vendégeket a gazdag kínálat őszi palettáján.

„Szeder, piros vilmoskörte, Szomolyai cseresznye – a szortiment debütálója –, som és a térség zászlóshajója, a gönci barackpálinka adta az ihletet Dudás Szabolcsnak a menüsor összeállításához – mondta Czakó Mónika, a Bestillo Pálinkaház társtulajdonosa. – A kísérletezőkedvünk, a kompromisszumoktól mentes minőségbe vetett hitünk összetalálkozott a Dudás fivérek kreatív, nyitott, alkotó energiáival, és olyan menü született, amire mindannyian büszkék vagyunk. Úgy látjuk, ez a kooperáció máris megérett a folytatásra.”

Megnézem
Összes kép (5)

 

„A Hernád-völgy egy kiaknázatlan aranybánya, a sok zamatos gyümölcs, a páratlan erdei gombák mellett van itt nyúl, szarvas, bárány. Ezeket elegyítve álmodtuk meg az est ívét: kezdésként a szederpálinkához egy nyúlpástétomot készítettünk, hozzá házi kovászos kenyeret kínáltunk, ezt követte a füstölt zellerpürével és körtechutney-val tálalt bárányszív, amely mellé piros vilmoskörtét kortyolhattak a vendégek. A Bestillo most debütáló cseresznyepálinkája adta az ötletet a rozé kacsához, természetesen nemcsak a pohárban, hanem a tányéron is megjelent a cseresznye – részletezte az Anyukám Mondta séfje. –  Nem mindennapi ízvilágot tár fel a sompálinka, erre is reflektálnunk kellett egy ételkompozícióval: szarvasbélszínt készítettünk gesztenyekrémmel és erdei gombákkal. Az est záróakkordjaként az újragondolt zserbónk került a vendégek tányérjára, melynek ötletadója az est sztárvendége, a gönci barackpálinka volt.”

Az ínyenc gasztronómiai túra első felvonása tökéletesen rabul ejtette a közönségét, gyanús, hogy több felvonásos darab lesz ez.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top