Gasztro

McDonald’s: kizárt, hogy a 20 éves burger ugyanolyan maradt

A gyorséttermi lánc szerint a 20 éve vásárolt hamburgerük már nem a régi, hiába néz ki úgy.

A McDonald’s is reagált arra a hírre, hogy egy férfi 20 éve vásárolt sajtburgert őriz, aminek szerinte az égvilágon semmi baja sincs. Mi is megírtuk, hogy David Whipple 2013-ban találta meg az 1999-ben megvett, majd véletlenül kabátzsebben felejtett szendvicset. Azóta is őrizgeti, nemrég meg is kóstolta, és nem tűnt romlottnak.

A McDonald’s márkamenedzsment részlegét vezető Anne Christensen szerint a szendvics akkor bomlott volna le, ha nedvesség érte volna. Annak hiányában viszont valószínűleg nem tudtak megtelepedni a lebomlásért felelős baktériumok, a szendvics pedig egyszerűen kiszáradt.

(Fotó: iStock)

Ezt a magyarázatot a Rutgers Egyetem táplálkozási szakértője is megerősítette a Fox NewsnakDonald W. Schaffner szerint megfelelően száraz körülmények között más hamburger is hasonló állapotban maradt volna, nemcsak egy McDonald’s-termék. Ennek az az oka, hogy a gyorsétteremben jól átsütik a húst, így az szárazabb, és kevésbé van kitéve a bomlásnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top