Gasztro

Aranygaluska – anyukám receptje alapján

A Brioche Caféblog bloggere saját családi receptjét hozta el nektek.

Minden családnak van egy jól bevált receptje, ami a saját cukros-diós-vaníliás illatú gyerekkorát jelenti – írja az aranygaluskáról Timcsi, a Brioche Caféblog bloggere. Ezért el is hozta nektek édesanyja receptjét. Fontos tudni, hogy az étel cukrot, lisztet és laktózt is tartalmaz.

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt
4 ek kristálycukor
1 cs. vaníliáscukor
1 csipet só
2 tojássárgája
8 dkg olvasztott vaj (margarin nem jó!)
1 csomag szárított élesztő

A forgatáshoz:

10 dkg darált dió
2 ek. kristálycukor

Vaníliasodó:

750 ml min. 2,8%-os tej
1 ek. finomliszt
3 tojássárgája
1 cs. vaníliacukor
1 tk. vaníliakivonat
3 ek. kristálycukor
2 dkg vaj

Magát a receptet ide kattintva, a Brioche Caféblog oldalán olvashatjátok. 

(Kiemelt kép: Brioche Caféblog)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top