Gasztro

Veszélyes reggelizőpelyhet hívott vissza a Rossmann

Ha vettél belőle, ne edd meg, hanem vidd vissza a boltba.

Visszahívja a Rossmann az enerBIO Szójapehely 500 g nevű termékét, mert tropán alkaloiddal szennyezett – közölte a Nébih.

Akik vásároltak a jelzett lejárati idejű termékből, ne fogyasszák el, hanem vigyék vissza az üzletbe. A termék árát a cég megtéríti.

Erről a termékről van szó:

Megnevezése: enerBIO Szójapehely 500g
Minőségmegőrzési idő: 2020.06.12; 2020.07.30; 2020.10.07

A tropán alkaloidok a Brassicaceae és a Solanaceae (pl. nadragulya, beléndek, csattanó maszlag) illetve az Erythroxylaceae (pl. kokacserje) családokba tartozó növények toxikus hatású, másodlagos anyagcseretermékei, amelyek a növény minden részében megtalálhatóak. Közismert képviselőjük az atropin, melyet gyógyászati célra is felhasználnak.

Élelmiszerekbe, takarmányokba a növények betakarítása során, gyomnövényekből eredő szennyeződéssel juthatnak be. A tropán alkaloidok nagyobb mennyiségben a szervezetbe kerülve befolyásolják a központi és a vegetatív idegrendszer működését, szájszárazságot, pupillatágulást, szívritmuszavart, és egyéb idegrendszeri tüneteket okozhatnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top