Gasztro

Őrületes grízes palacsintatészta bögrésen

Citromos túrókrémmel ajánljuk!

Eszméletlen finom a búzadarás palacsinta, feltétlenül érdemes kipróbálnotok, mert amellett, hogy könnyű kisütni, tényleg ennivaló – írja a Rupáner-konyha Caféblog szerzője, aki citromos túrókrémmel ajánlja.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók 12 darab palacsintához:

  • 3 tojás
  • 1 csipet só
  • 2 ek. kristálycukor
  • egy és kétharmad bögre búzadara (25 dkg)
  • két és fél bögre tej (6 dl)
  • 5 dkg vaj

A túrótöltelékhez:

  • 25 dkg túró
  • fél citrom leve és reszelt héja
  • 2 ek. tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor vagy egy teáskanál vanília kivonat
  • negyed bögre kristálycukor (4 dkg)

Az elkészítésért kattints a szerző Caféblog oldalára. 

(Kiemelt kép: Caféblog)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top