Gasztro

Kiderült, melyik a legjobb sajt a világon

A típus a Gruyére, a legjobbat pedig Svájcban készítik.

A svájci Gruyére egy tehéntejből készülő félkemény sajt. A győztes neve Michael Spycher, üzeme Bernben található. Spycher már másodszor diadalmaskodott a sajtvébén, 2008-ban már egyszer nyert az USA Wisconsin állambeli gasztronómiai megmérettetésen.

A nyertes brigád / Fotó: World Championship Cheese Contest Facebook

A nyertes brigád (Fotó: World Championship Cheese Contest Facebook)

A Wisconsin State Journal című lap beszámolója szerint a második helyen szintén svájci sajt végzett: a tehéntejből készülő Gallus Grand CRU-t a Hardegger Kase AG készíti. A kétévente megrendezett világbajnokságon idén 55 fős zsűri méltatta a termékeket.

Krémes, kemény: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top