Gasztro

Mostantól menzás házhoz szállítást vállal a menő fine dining étterem

Fine dining a karanténban? Mért is ne?
Új vállalkozás

Egészen új túlélési módszereket, életforma- és pénzkereseti lehetőségeket hoz a járványhelyzet – esetenként figyelemreméltó innovációval.

Most épp egy fine dining étterem, a Pasztell tulajdonosa, Hegyi Attila találta ki, hogyan vészeli át a nehéz időszakot, amit a vírus megjelenése okozott. Házhoz szállító céget alapít, méghozzá erősen „menzás” jelleggel, persze a jó értelemben.

„Az AlbaDelinél jó minőségű, rendes alapanyagokból készült, korszerű konyhatechnikával megfőzött, kétfogásos ebédmenüt lehet rendelni 1600 forintért, és ebben Budapest területén a szállítás is benne van. De még a fővárosi agglomerációban is csak 400 forint szállítási díjat tesznek rá, Adyligettől Zsámbékig” – írja a 444.hu. Mint elmondják, hetente van új menüsor, amiről rendelni lehet. Naponta öt előétel-főétel kombináció közül lehet választani, ezek mellett van – külön összegért – napi kétféle gyerekfogás, egyféle desszert és kétféle savanyúság, de még házi sütésű cipót is lehet rendelni. 

„A kínálat nagyrészt igényesebb menza-, kifőzde- és kisvendéglő-klasszikusokból áll. Ma például első fogásként csülkös bableves és tojásleves közül lehet választani, főételként pedig van magyaros rakott tészta, tejfölös krumplifőzelék fasírttal, chili con carne, Sertéssült Jóasszony módra steakburgonyával és gyömbéres karajfilé barna rizzsel. De az étlapon van például zöldborsófőzelék és sült kacsacomb is.

Bizony, jól jön ez olyankor, amikor rengetegen próbálnak létezni a négy fal közé zárva. De a tulajt állítólag az is motiválta, hogy dolgozóinak munkát tudjon adni a kiesett éttermi állások helyett. Nagyon fontos, hogy itt a szakácsok maszkban és kesztyűben dolgoznak.

A legszebb az, hogy vállalták: minden tíz megrendelt ebéd után egyet ingyen adományoznak a Semmelweis Egyetem Bókay Gyermekklinikájának. 

Címlapképünk illusztráció.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top