Gasztro

Süss lapos kenyeret francia módra, 4 hozzávalóból!

Ilyen egyszerűen még sosem sütöttél házi lapos kenyeret, mint ezzel a recepttel!

A socca egy hagyományos, nizzai lapos kenyér, és mint a hagyományos ételeket általában, mindenütt másképp készítik. Nagyjából minden dél-franciaországi családnak van rá egy saját receptje, de a hozzávalók mindig ugyanazok maradnak: csicseriborsóliszt, olívaolaj, víz és só. Íme, az egyik legegyszerűbb elkészítési módja:

Lapos, francia kenyér a socca

Lapos, francia kenyér (Profimedia)

Amire szükséged lesz (4-6 adaghoz):

  • 1 csésze csicseriborsó liszt
  • 1 csésze víz
  • másfél ek. olívaolaj
  • fél tk. só

Így készítsd el: 

  1. Keverd össze a lisztet, a vizet, az olajat és a sót. 30 percet hagyd kelni fedő alatt.
  2. Melegítsd elő a sütőt 230 fokra, és 5 perccel azelőtt, hogy a tészta elkészülne, tegyél a sütőbe egy tűzálló serpenyőt, forrósodni.
  3. Önts egy kis olívaolajat a serpenyőbe, majd a közepétől indulva öntsd bele a tésztát. 5-8 percre tedd vissza a forró sütőbe, amíg elkezd barnulni a teteje és a széle.
  4. Óvatosan helyezd át a kész kenyeret egy vágódeszkára, és szeleteld fel, akár a pizzát. Szórd meg borssal, tengeri sóval, oregánóval vagy kakukkfűvel, és locsolj rá még egy kis olívaolajat! Jó étvágyat hozzá!

Házi kenyér receptek!

thekitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top