Gasztro

Lesz elég tojás húsvétra, és nem is drágán

Mindent megígértek a tojástermelők.
Nem lesz drága a tojás

Járványhelyzet ide vagy oda, húsvétig már nem lesz drágább a tojás – ezt ígéri a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének elnöke. A Kossuth rádió Jó Reggelt, Magyarország című műsorában nyilatkozó Szép Imre hozzátette: a tojásellátás Magyarországon kiegyensúlyozott, és az is marad.      

Ami nem is csoda, hiszen most zárva vannak a menzák, üzemi konyhák, és szállodákba, éttermekbe sem sokan járnak – úgyhogy a nagy megrendelők kiestek. Ennek ellenére az illetése azt mondja, túlkínálat sincsen.

Magyarországon egyébként az egész éves tojásmennyiség 10 százalékát (270 millió darab) húsvét előtt szokták eladni, ez most azért nyilván visszaesik.

Riporteri kérdésként felmerült még, hogy vajon kell-e tartanunk a koronavírus mellett a madárinfluenzától is, merthogy az is felütötte a fejét. Szép Imre mindenkit megnyugtatott mondván, a hazai tyúkokat nagyrészt zárt helyeken tartják.  

Tegyük hozzá: azért az utóbbi időkben eleve többet kértek a kereskedők a tojás darabjáért…

 

Koronavíruhírek az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top