Gasztro

Sokan félnek idén a bolti sonkától, pedig nem kellene

Inkább házi sonkát vesznek az emberek húsvétra.

Félnek a bolti sonkától a vásárlók, ezért inkább házit vesznek idén – derült ki a Tények riportjából. Bár egy kiló a háztáji sonkából 3500 forint, sokan inkább ezt választják, mert biztonságosabbnak érzik.

húsvéti sonka

(Illusztráció: Getty Images)

A szakember szerint a sonkát idén sem kell másképp elkészíteni, mint az előző években. Ahány kilós a sonka, annyi órán keresztül kell gyöngyöző vízben főzni, majd hagyni kell a főzővizében kihűlni.

A főzés minden baktériumot megöl, így nyugodtan fogyaszthatjuk a sonkát, még akkor is, ha a nagy családi összejöveteleket most nem lehet megtartani.

Húsvét az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top