Gasztro

Különdíjat számol fel az amerikai étterem a járvány miatti pluszköltségeikért

Új tétel jelent meg egy amerikai étterem számláin: a COVID-19 miatti extra költségeket számlázzák ki a vendégeknek.

Ha jár már valaki Olaszországban, biztosan megjegyezte az éttermek úgynevezett asztaldíjait/terítékdíjait, a legendás copertit. Most valami ehhez hasonlóban kezdett el gondolkodni egy amerikai étterem Michiganben – számolt be az esetről a ladbible.

Covid számla

Extra költség jelent meg az amerikai étterem számláin

A Googs Pub & Grub étterem számláin május hetedikén jelent meg az új költség, aminek a nevét Covid Surcharge (Covid extra díj) néven illették a számlán, és ami minden vásárlójuknak egy dollárnyi plusz költséget jelent. Az étterem tulajdonosa, Brad White állítása szerint a különdíjon nem nyerészkedni szeretne, pusztán csak fenn akarja tartani valahogy az éttermét a növekvő költségek (extra fertőtlenítések, áttérés a házhozszállításra, növekvő élelmiszerárak…) mellett. Állítása szerint máshol is árat emelnek, csak azokon a helyeken ezt simán beépítik az árba, és nem külön tételként jelenítik meg a számlán. White tervei szerint a koronavírus-járvány lecsengésével az extra tétel is eltűnhet majd a jelenleg házhozszállítással túlélő étterem számláiról. Vajon máshol is bevezetik majd?

Így próbálnak túlélni az éttermek a járvány idején:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top