Gasztro

Laskagombából krémleves? Még szép!

Ez a laskagombás krémleves odavisz az őrségi rétekre, ahol a langyos szellőt épp úgy érzed, mint az arcodat melegítő napot.

Laskagombából krémleves? Ezt a kérdés tette fel magának a Bakancs és Fakanál Caféblog szerzője, amikor megnézte Farkas Richárd séf videóját. Innen át is adjuk neki a szót:

Totál kész lettem tőle. Annyira kívánatos guszta levest készített, hogy másnap már mentem is gombát venni. A laskagomba amúgy szerintem kissé elhanyagolt gombafajta, sokkal kevesebben használják, mint más fajtákat. Pedig ő is csak gomba, és ha már gomba, akkor tud valamit. Vitaminforrás, jó kis alapanyag, és igen, változatosan lehet elkészíteni.

Ilyen a laskagombás krémleves

Ilyen a laskagombás krémleves (forrás: Bakancs és Fakanál Caféblog)

Én pl. évek óta csak laskából készítek rántott gombát, méghozzá rusztikus morzsába forgatva, csípős majonézbe mártogatva, köret nélkül. Isteni, és még másnap hidegen is az. Nemrégiben Richárd melegszendvicsre való krémet készített laska gombából, azt is kipróbáltam, nagyon tetszett. Szóval azt gondoltam ez a leves sem lehet rossz, és így is lett.

Na de milyen is ez a krémleves? Mi a recept, és hogy készül el pontosan? Mindez kiderül a Bakancs és Fakanál Caféblogon.

Receptek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top