Gasztro

Zseniális trükkel menti az anyuka a csúszós jégkrémeket

Olyan egyszerű a trükk, hogy nem csoda, hogy senkinek sem jutott eszébe.

Az interneten egyébként is népszerű lifehack jelenséget emelte egy szinttel az édesanya, aki tökéletes trükköt talált ki arra, hogyan mentse a gyakran a padlón landoló fapálcás jégrémeket. (A lifehack az, amikor egyszerű, hétköznapi tárgyakat kezdünk el nem rendeltetésszerűen használni, olyan találékonyan, hogy azzal jelentősen megkönnyítjük az életünket – meg azokét is, akiknek megmutatjuk.) A fapálcás jégkrémekről mindenki tudja, hogy gyerek kezébe szó szerint nem való: az apró ujjak alig tudják megtartani, az időközben olvadó, lefolyó jégkrém pedig még csúszóssá is teszi, nem csoda, hogy a többségük elejti. Egy brit anyuka, Lisa Larner egyszer és mindenkorra véget vetett ennek egy kupon- és kedvezményvadász Facebook-csoportban: azt javasolta, a fapálcára applikáljunk egy a zacskókat légmentesen záró, frissentartó csipeszt. Valahogy így:

Jégkrém csipesszel

A frissentartó csipesz a trükk (forrás: Facebook)

Ennyi, se több, se kevesebb. A gyerekek így mindkét kezükkel tarthatják a jégkrémet, nincs több csúszás, leesés, ordítás, könnyek, hiszti. Mondanunk sem kell, a facebookozók odáig voltak az ötlettől, amelynek legfeljebb a jégkrémforgalmazók nem örülnek.

Szintén aktuális

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top