Gasztro

Így készül a tökéletes kovászos pizza

Házi, természetesen kövön sütve.
Házi kovászos pizza

Hozzávalók 2 adaghoz és eszközök

2x kb. 35 cm pizza lesz belőle

  • 200 g átszitált BL 55 liszt
  • 130-135 g langyos víz (a liszt kb. 67%-a, amennyit felvesz)
  • 1 lapos tk só
  • 100 g érett Kálmán, a kovász (nekem az etetésnél kimaradt extra ment bele)
  • 1 ek olaj
  • feltétnek való: üveges paradicsomszósz, olívabogyó, paradicsom, tojás, vörösbab, tonhal konzerv, madársaláta (nálam az van a pizzán, ami kiesik a hűtőből a kezembe, ezért 2 egyformát még nem kreáltam..)
  • Pizzasütő kő és tálca

Ez utóbbi elhagyható, én most próbáltam ki ezt a metódust először és használtam a hozzáadott tálcát is, elvileg lisztezve is használható a kő magában.

1/ Autolizálás – kb. 3 perc + 30 perc pihentetés

Úgy álltam neki, mint a kenyérnek, tehát kimértem és leszitáltam a lisztet a keverő tálba, hozzá mértem a vizet és összekevertem a dagasztókarral, hogy keveredjen el a liszt a vízzel, ez kb. 2 perc volt a géppel.

 Hagytam pihenni a tálban kb. 30 percet letakarva, hogy ne száradjon ki a tészta felülete.

Ha felcsigázott, olvasd tovább a receptet a Caféblogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top