nlc.hu
Gasztro

Extrém hamburgerek

Pókból készült hamburger, és további extrém street foodok

A hamburgert szinte minden kultúra "lefordítja" a saját gasztronómiai nyelvére. és olyakor egészen extrém meoldások is születnek...

Tízemeletes

Az angliai Durham grófságban található George Pub and Grill étlapján tavaly óta szerepel a tízemeletes, 12 ezer kalóriás, másfél kiló súlyú hamburger. A Big Ben Number 10 elnevezésű, 28,95 fontba, vagyis mintegy 10 ezer forintba kerülő fogást tíz egymásra pakolt, sajttal és 25 szelet sült baconnel gazdagított hamburgerpogácsából készítik. A brutális hamburger rendelésekor figyelmeztetik a vendégeket, hogy csak saját felelősségre fogyasszák azt. Egy evőversenyeken rendszeresen induló férfi, Kyle Gibson 22 perc alatt tüntette el a gigaburgert.

A Big Ben 10

A Big Ben 10 (Fotó: SWNS/Profimedia)

Konzerv

Egy orosz youtuber, Taras Kul videója hívta fel a figyelmet arra a tényre, hogy a hamburgerkonzerv, mint olyan, létezik. A férfi nem is nehézségek árán, de ki is csomagolta a konzervdobozba szuszakolt hamburgert. Rögtön kettőt is. Megkóstolni viszont ő is csak a másodikat merte, lenyelni azt sem. 

Tarantula

Egy észak-karolinai étterem Bull City Burger minden év áprilisában a tarantula pókok előtt tiszteleg. Tavalyelőtt ebből az alkalomból tarantula burgert is kínáltak a vendégeknek, melybe egy szép, enyhén sózott, sütőben sült tarantula pók került. Akik megkóstolták a különlegességet, arról számoltak be, hogy a tarantula íze leginkább a rákéra vagy más tengeri herkentyűkére hasonlít, néha egy pici fémes utóízzel. Érdekessége, hogy a lábak, a fej és a test mind-mind más ízűek.

250 ezres

A Grand Hyatt Tokyo étterme Naruhito koronaherceg tavalyi koronázása alkalmából alkotta meg az Arany óriásburgert. A hamburger 25 centiméter átmérőjű, 15 centiméter magas és 3 kiló volt. Az ehető aranyporral borított bucik közé egy sor luxusételt halmoztak, többek között fekete szarvasgombát, libamájat és wagyu marhahúst. A gigaburger ára is igencsak gigantikus: 100 ezer japán jenbe, azaz mintegy 250 ezer forintba került, míg lehetett kapni.  

Az arany óriásburger

Az arany óriásburger (Fotó: Twitter)

Buborékos teás

Egy tajvani hamburgerező, az Eatpire nemrégiben kezdte árusítani a buborékos teás hamburgert. A szendvicsben a szokványos hamburger-alkotóelemek, így a húspogácsa és a zöldségek mellett tápiókagolyók is találhatók, a szósz pedig a buborékos tea ízét idézi.

Még több különleges hamburger

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top