Gasztro

Piálni akart, ezért megszökött a karanténból egy új-zélandi férfi

Hatósági karanténban volt, de alkoholt akart szerezni. A két méter magas kerítést is átvágta hozzá.

Pénteken állhat bíróság elé az az új-zélandi férfi, aki megszökött a számára kirendelt hatósági karanténból azért, hogy egy közeli boltban alkoholt vásároljon. Az ötvenes férfi július elsején tért haza Sydneyből Új-Zélandra, és két negatív koronavírus-tesztet is produkált. A szigetországban viszont nagyon komolyan veszik a külföldről visszatérők ügyét, ezért mindenki köteles karanténba vonulni két hétre.

karantén

Karantén itthon (fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Ehhez nem volt türelme a férfinak, aki átvágott egy 1,8 méter magas kerítést is, hogy kiszabaduljon a vesztegzár alól. A rendőrök hamar elfogták, most térfigyelő kamerák segítségével, banktranzakciók vizsgálatával és szemtanúk kihallgatásával járnak utána, kikkel találkozhatott a szökésben lévő férfi.

Korábban két másik új-zélandi ember is megszökött a hatósági karanténból. Egyikük, egy nő a sövényen is átugrott, hogy kijusson a szállodából, ahol karanténban kellett volna maradnia. Majd elveszett, és a rendőröktől kért segítséget, hogy hol is jár.

A koronavírus a világban:

(Guardian via 444)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top