Gasztro

Mérlegre állítja vendégeit egy kínai étterem a rendelés előtt

Két mérleget helyezett el a bejárata elé a kínai étterem, ami arra bátorít, hogy írjuk be a súlyunkat egy appba, ami aztán ehhez mérten menüket ajánl majd nekünk.

Képzeld el a szituációt, hogy az egyik este elmennél egy jót enni egy kínai étteremben, erre egy mérleggel várnak, hogy rögtön a bejáratnál szembesítsenek a súlyoddal és persze a lelkiismereteddel. Pontosan ezt a taktikát alkalmazza most a kínai Changsha városban található Chuiyan Fried Beef étterem – írta meg a Vice.

Terített asztal egy kínai étteremben (fotó: Pixabay)

Terített asztal egy kínai étteremben (fotó: Pixabay)

A 40 kiló alatti nőknek azt ajánlják, ne rendeljenek maguknak két tányér ételnél többet, míg a 70-80 kilogramm közti férfiak javasolt adagja három tányérnyi étel. Az akció nem volt túl népszerű, az augusztus 14.-i kezdése után többen is kritizálták az éttermet Kína híres közösségi oldalán, a Weibón, az erről szóló hashtagre 300 millióan kattintottak mostanáig. Erre válaszul az étterem bejelentette, hogy a mérlegelés nem kötelező náluk, csupán egy lehetőség, amivel élni lehet, a vendégeiket pedig nem alázzák meg nyilvánosan, a súlyuk ugyanis nem látható a mérlegen, hanem az app segítségével egyenesen a vendég telefonjára küldik. Emellett kihangsúlyozták, hogy az extrém éttermi akció azért született, hogy ők is bekapcsolódjanak a nemzet küzdelmébe az ételpazarlás ellen, ami az országban olyannyira komoly problémát jelent, hogy még Xi Chin Ping elnök is felszólalt ellene.

Kínai éttermekről az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top