Gasztro

60 éve őrzi a fagyasztóban a szendvicset, amibe Nixon elnök beleharapott

Richard Nixon amerikai elnök 1960-ban elkezdett enni egy szendvicset, ám félúton megállt, nem fejezte be. Egy Illinois állambeli férfi a harapásnyomos szendvicset máig a fagyasztójában őrzi.

A Sullivanből származó Steve Jenne elmondása szerint kiscserkész volt, amikor Richard Nixon a szülővárosába látogatott 1960 szeptemberében, a választási kampány részeként. A későbbi elnök részt vett egy szabadtéri főzésen is, ahol elkezdett majszolni egy buffalo csirkés szendvicset, aztán félbehagyta azt. Steve Jenne aztán lecsapott a maradékra, hogy hazaérve egyből a fagyasztóba tegye. És ennek már hatvan éve – írja a UPI.

Körbenéztem, és arra gondoltam, ha senki másnak nem kell, akkor én elveszem

– mesélte Jenne egy riporternek. A szendvics végül hírnevet hozott neki, 1988-ban még Johnny Carson talk show-jába is meghívták vendégnek, hogy ott aztán egész Amerika láthassa Richard Nixon elnök fognyomait a fagyasztott finomságon. Az eseményen Carson is átadott Jenne-nek egy általa félig elfogyasztott szendvicset, Steve Martintól pedig egy papírtányért kapott, amiről a sztár állítása szerint korábban salátát evett. A férfinak további hasonló relikviái is vannak, de a gyűjtemény koronaékszere egyértelműen a Watergate-ügybe belebukó Nixon elnök szendvicse, amit amíg csak él, a fagyasztójában fog tartani.

Szendvicsreceptek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top